Meer deurverkoop verwacht!

Gepost op: 16/11/2019 door StopSticker.nl | Categorie: Colportage

Het AD meldt dat ongevraagde telemarketing verboden gaat worden. Dit zal naar verwachting leiden tot meer deur aan deur verkoop.


Met het verschijnen van dit nieuwsbericht zien we direct een toename van het aantal bezoekers op stopsticker.nl. Blijkbaar schrikt het bericht mensen af en willen ze meer deur aan deur verkoop graag voorkomen.

Als de energiebedrijven niet meer via de telefoon nieuwe klanten mogen werven dan valt te verwachten dat er meer verkopers langs de deuren gaan. Kenners uit de verkoopbranche verwachten echter dat meer verkoop aan de deur zal zorgen voor 'een puinzooi'. Ook uit de politiek verschijnt een tegengeluid. Dit vooral vanwege de vele misstanden rondom deur aan deur verkoop. Er is vaak sprake van misleiding en oplichting van kwetsbare groepen uit de samenleving. Er wordt zelfs gepleit voor voor een verbod op deur aan deur verkoop. Of dat er alleen mag worden aangebeld als mensen hier van te voren toestemming voor geven. In veel andere landen is de wetgeving omtrent colportage bijvoorbeeld al een stuk strenger dan hier.

Of het daadwerkelijk tot een verbod op colportage zal komen is maar de vraag. Tot het zo ver is kun je natuurlijk altijd een sticker bij de deurbel plakken.