Collectes gaan door ondanks corona

Gepost op: 10/10/2020 door StopSticker.nl | Categorie: Collectanten

Terwijl het coronavirus de samenleving nog steeds in zijn greep houdt gaan collecte fondsen gewoon door met collecteren. Verschillende donateurwervers als Alzheimer Nederland, KWF en het Diabetes Fonds hebben speciale instructies opgesteld voor hun collectanten.


Op deze manier wordt gepoogd een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor zowel de collectant als de donateur. De collectant wordt bijvoorbeeld geadviseerd om de collectebus op de grond zetten, 1,5 meter afstand te houden en vooral alleen te collecteren.


Oktober en november drukke collectemaanden

Nu de wervings activiteiten weer op gang komen blijken oktober en november drukke maanden te worden. Van 4 t/m 31 oktober vinden collectes plaats van onder andere de Nederlands Brandwonden Stichting, de Hartstichting, het Longfonds, ReumaNederland en het Diabetes Fonds. Ook in november is elke week volgeboekt met goede doelen en fondsenwervingen. Bij het uitblijven van een volledige lockdown in Nederland is de kans dus groot dat er elke week een collectant voor de deur staat.


Persoonlijk contact belangrijk bij collecteren

Het Diabetes Fonds benadrukt op haar website het belang van persoonlijk contact bij het collecteren.
"Persoonlijk contact is erg belangrijk bij het krijgen van een gift, daarom is het beter om aan te bellen tijdens het flyeren. Bovendien mag je dan ook flyeren bij bewoners die 'ja/nee'- en 'nee/nee'-stickers op de brievenbus hebben zitten. Let wel op de stickers 'geen collectanten'. Daar mag dit natuurlijk niet."